Verslag 'Zingen aan Tafel'

Op 5 oktober werd in de IJsseldijkkerk een muzikale avond gehouden over de gebruiken bij het Heilig Avondmaal/ Eucharistie in verschillende kerken, de eerste thema-avond van de Raad van Kerken in dit kerkelijk seizoen.

Al ruim voor de avond begon was er een ontspannen en geanimeerde stemming: verschillende zanggroepen oefenden nog wat op de valreep en ook de koffie met wat lekkers maakte de tongen al vroeg los.

Na de opening door ds. C. Baggerman volgde een presentatie van IJsseldijkkerk, Evangelische Gemeente, de Bron, die zelfs twee zanggroepen sterk aanwezig was en de Wingerd. De verschillen bleken vooral varianten en de overeenkomsten bleken groot, vooral op de hoofdzaak: de Tafel van de Heer, waaraan wij genodigd worden. De zanglust was zo groot dat de presentatie van de Wingerd pas na de pauze kon plaatsvinden.

In die pauze bleek -nog meer dan voor de aanvang- hoe de aanwezigen genoten van de ontmoeting tussen gemeenteleden van de verschillende kerken.

Ook bleek aan het slot de avond veel te kort te zijn geweest om de gespreksvragen die in groepjes, -samengesteld uit deelnemers uit verschillende kerken-, waren besproken nog met elkaar te delen. We zien dan ook van harte uit naar de volgende thema-avond om de ontmoeting voort te zetten.

  
  
 
terug