Terugblik Kerstwandeling 2023

De Raad van Kerken mag terugkijken op een drukbezochte kerstwandeling. Misschien wel 250 mensen liepen mee langs de locaties waar het kerstevangelie op een eigentijdse manier werd vormgegeven. We zijn blij verrast dat veel kinderen (met lampion), maar ook veel (groot)ouders en belangstellenden meeliepen. En dat allemaal in goede sfeer en met fijne onderlinge samenwerking!

Op vrijdag 15 december was weer de traditionele kerstwandeling van de Raad van Kerken. Heel, heel veel mensen, kinderen en volwassenen verzamelden zich in de Immanuelkerk. Hier hoorden we hoe de engel bij Maria kwam, die juist een brood kneedde, en haar vertelde dat zij een kindje zou krijgen, de Zoon van God. Maria schok wel, maar wilde doen wat God wat God liet aankondigen. Vandaar volgden we de ster (via de Tiendweg) en kwamen we bij de Romeinse inschrijftafel (verzorgd door De Wingerd). Hier mochten alle deelnemers hun naam opschrijven – zodat de keizer eindelijk wist hoeveel inwoners hij had.

Vandaar liepen we verder naar de Sionskerk. Daar was de herberg, mét warme chocomel, maar de herberg was wel erg vol! Er was geen plaats voor Jozef en Maria, maar gelukkig is er in de kerk wel altijd plaats voor iedereen. Vandaar liepen we verder door het Middenweteringpark. Hier werden we verrast door herders die daar de wacht hielden bij hun schapen. In de Ambachtstraat was een mooi combo van blazers van Concordia die kerstliederen speelden, heel erg mooi.

In de IJsseldijkkerk hoorden we de herders mopperen. ‘Was ik maar nooit herder geworden!’ Maar toen de engel van de Heer kwam en aan hen als eersten vertelde dat de Redder van de wereld was geboren, riep de herders: ‘Ik roep het al heel de tijd: wat ben ik blij dat ik een herder ben!’

Vervolgens liepen we verder via de Driekamp, waar de muzikanten ons vooruit gegaan waren en kwamen we in het Krimpenerwaard College. Hier stonden drie wijzen uit de Fonteinkerk op ons te wachten en in de aula van de school hoorden en zagen we het verhaal van de wijzen uit het oosten.

Vandaar volgden we de ster opnieuw, terug naar de Immanuelkerk, waar we bij de kerststal kwamen met de engelen, Jozef en Maria en het kindje. Hier zongen we met elkaar Ere zij God.

Het was een prachtige wandeling met veel deelnemers en dank voor alle betrokkenen die het georganiseerd hebben!

        
 
terug