Ambtsdragersdag 2022

Ieder jaar wordt voor de ambtsdragers van de  Protestantse Gemeente Krimpen aan den IJssel een themadag georganiseerd! De afgelopen jaren was dit niet mogelijk. Het was dan ook fijn dat de ambtsdragers elkaar dit jaar op zaterdag 23 april weer konden ontmoeten. de ambtdragersdag was deze keer georganiseerd door de kerkenraad van de Wingerd. De dag stond geheel in het teken van duurzaamheid. Duurzaamheid is geen bijzaak van de kerk, maar heeft plaats in het hart van ons geloof. God heeft een relatie met de hele wereld, niet alleen met mensen!

De dag begon met een serie filmpjes waarin de wijkgemeenten zichzelf opnieuw aan elkaar voorstelden en zichtbaar maakten waar zij op dit moment mee bezig zijn. In de post-corona tijd is er vooral veel aandacht om gemeenteleden weer met elkaar in contact te brengen. Dat gebeurt vanzelfsprekend tijdens de wekelijkse eredienst, maar ook door het organiseren van diverse activiteiten. Wij zagen daar mooie voorbeelden van.

Vervolgens waren er diverse workshops:
1. wandelen met een vraag - tijdens een wandeling in de omgeving van de Wingerd werden diverse vragen en stellingen besproken. Verrassend hoe je tot mooie gesprekken komt als de setting verandert, niet aan een tafel, maar wandelend in tweetallen.

2. discussiegroepen over wat wij als Protestantse Gemeente samen kunnen doen - hier kwamen allerlei mogelijkheden ter tafel, van klein beginnen in je eigen omgeving tot grote projecten om alle kerkelijke gebouwen duurzaam te maken.

3. bereken je eigen mondiale voetafdruk - het was nog best confronterend om te merken hoeveel impact ons gedrag van consumeren en reizen heeft op de aarde.

Er was een duurzame lunch, verzorgd door Smaak van de Waard. De dag werd afgesloten met een viering over de schepping. Het werd een inspirerende dag en fijn om elkaar weer te ontmoeten!


terug