Renovatie de Ark

Grondige renovatie en uitbreiding
Sinds januari 2020 huist de ArkRank-gemeente in kerkgebouw De Rank aan de Albert Schweitzerlaan. Dit gebouw wordt na afronding van de verbouwing van De Ark verkocht aan de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Het kerkgebouw De Ark wordt grondig gerenoveerd en aangepast aan de eisen van deze tijd. Het gebouw wordt opnieuw ingedeeld met nieuwe zalen en een grotere hal. Ook de energie-installatie wordt compleet vervangen en de kerk krijgt een nieuw fris en licht interieur. Om ruimte te bieden voor meer bezoekers wordt de kerkzaal uitgebreid met een galerij met 120 zitplaatsen.  Afgelopen november zijn de 50 jaar oude kerkklokken volledig gerestaureerd en gemoderniseerd. Voorzitter van de kerkenraad Leendert Vermeulen is verheugd met de voortgang van de verbouwing: “Er ligt een prachtig ontwerp voor het gebouw en ontzettend veel leden zetten zich vrijwillig in om de verbouwing tot een succes te maken. De afgelopen twee jaar hebben onze 1400 leden door de coronacrisis vooral online de diensten kunnen bezoeken. We zien er daarom extra naar uit om eind dit jaar het nieuwe kerkgebouw in gebruik te nemen.”

De komende maanden organiseert de ArkRank-gemeente acties om geld in te zamelen voor de inrichting van de kerk. Het laatste nieuws rond over de verbouwing is te volgen via www.arkrank.nl/verbouwing-ark.

terug