Kerstpostactie

GEZOCHT VRIJWILLIGERS KERSTPOSTACTIE 

De ZWO-commissie van Rank, Ark, Wingerd en IJsseldijkkerk organiseren ook dit jaar weer de Kerstpostactie, waarvan de opbrengst bestemd wordt voor het Oeganda-project. U kunt uw Kerstpost inleveren in de 4 bovenstaande kerken. Vrijwilligers brengen de post rond in ruil voor de opbrengst van de postzegel; die dan wordt bestemd voor het Oeganda-project.                                                

Graag per kaart/brief € 0,55 apart in een envelop doen en ook in de doos doen. Ook de post graag duidelijk adresseren met postcode.

We zoeken voor 11 en 18 december van 19.30 tot 20.30 een paar mensen om te helpen bij de post sorteren; dit gebeurt in de Rank. Verder zoeken we mensen om de post rond te brengen in de week van 11-15 december en in de week van 18-22 december, zowel in Krimpen als in Ouderkerk. Krimpen a/d lek en Lekkerkerk. 

Aanmelden en verdere informatie bij: 

Rank: Sien de Bruin, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 519963

IJsseldijkkerk: Pieta Vonk Noordegraaf email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-45546191 

Wingerd: Leonie van Hoek, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 321264

Ark: Jans Ritskes, tel. 512285

Geef uw naam, telefoonnummer en postcodegebied door. Maar ook waar en wanneer u wilt bezorgen. U krijgt de postbundels thuis bezorgd, waarna u de post kunt rondbrengen. 

Helpt u ook dit jaar weer mee door uw Kerstpost via de kerk rond te laten brengen en zo het Oeganda-project te steunen?

 

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking, de ZWO-commissie

 

Thema avond: een duurzame toekomst voor de Krimpenerwaard

Als je door de Krimpenerwaard fietst lijkt het alsof het landschap eeuwenoud is. Als je beter kijkt zie je de agrarische bedrijven, de steden en de dorpen door mensen gebouwd en realiseer je je dat er polders gemaakt zijn en kanalen gegraven. Telkens hebben mensen bedacht hoe ze het land kunnen gebruiken. 

Ook nu zijn er ontwikkelingen: het aantal agrarische bedrijven neemt af, de bevolking in de regio Rijnmond groeit en de waterspiegel stijgt, om maar een paar zaken te noemen. Riek Bakker, stedenbouwkundige en inwoonster van Berkenwoude nam het initiatief om met elkaar na te denken over de toekomst van de Krimpenerwaard. Een baanbrekend project kwam van de grond waarin gemeenten, waterschappen maar ook burgers en ondernemers dachten en spraken over de toekomst van de Krimpenerwaard; ook de koning kwam het project onlangs bezoeken. 

We zijn verheugd dat Riek Bakker in ons midden zal zijn om te vertellen over de aanstekelijke visie die ontwikkeld is, waarin allerlei terreinen van het leven in de Krimpenerwaard samenkomen en er aansprekende ideeën opgepakt worden. Riek Bakker vindt het waardevol om met ons als kerken in gesprek te gaan. Nu wij dit jaar nadenken over duurzaamheid is dit een uitgelezen kans om duurzaamheid handen en voeten te geven en ons te verbinden met velen die hier al bij betrokken zijn. Wie weet ontstaan er deze avond wel nieuwe ideeën...

Datum: 7 november 2017

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: De Wingerd, Populierenlaan 90a

Inleider: Riek Bakker

Opgave bij: Huig Maaskant, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is de eerste avond in het kader van het thema Duurzaamheid van de Raad van Kerken in Krimpen a/d IJssel. 

Leerkringen en Bijbelstudies

Voor de complete inhoud van de nu bekende gesprekskringen en bijbelstudies in de vier wijkgemeenten: wordt vervolgd... (deze is momenteel niet plaatsbaar vanwege digitale data fout) 

Eventueel uitgebreidere informatie kunt u wel alvast vinden op de website van de IJsseldijkkerk; klik HIER

of een agenda overzicht; klik HIER

 

 

 

Kerstwandeling

Op vrijdag 15 december organiseert de Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel een sfeervolle kerstwandeling.

De bedoeling van deze bijzondere kerstwandeling voor jong en oud is om steeds even stil te staan bij of in één van de in de wandeling opgenomen kerkgebouwen, waar door middel van zang, muziek en toneel het kerstverhaal zal worden verteld. 

De wandeling begint om 18.30 uur bij de Molukse Kerk ‘Batu Pendjuru’ (De Hoeksteen), Patrijzenstraat 2. De wandelaars kunnen zich daar vanaf ongeveer 18.00 uur verzamelen en er is ook de mogelijkheid om een lampion te kopen.

Kinderen die meelopen kunnen natuurlijk ook zelf een lampion meebrengen of een kerstlampje. 

Vanaf de Molukse Kerk voert de tocht u langs De Bron (18.40 uur), De Rank (19.10 uur) en de Tuyter (19.40 uur) naar het kerkgebouw van wijkgemeente De Ark, aan de Burg. Aalberslaan, waar om ongeveer 20.00 uur de afsluiting wordt verzorgd. 

Dit prachtige kerstgebeuren wordt muzikaal begeleid. 

Vrijwilligers/verkeersregelaars zullen meehelpen om één en ander goed en ordelijk te laten verlopen.

 

Tips: trek stevige wandelschoenen aan (en honden mogen natuurlijk ook meelopen)

 

Raad van Kerken Krimpen a/d IJssel (de Ark, de Rank, de IJsseldijkkerk, de Wingerd, de Molukse Kerken, de Immanuëlkerk, de Evangelische gemeente Krimpen ad IJssel, de Remonstrantse gemeente en RK parochie De Bron)

 

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.