• Start
  • Nieuws
  • OPROEP voor hulp in de weekenden in Tiendhove

Week van Gebed voor de Eenheid

Van 19 t/m 26 januari 2020 zal ook in Krimpen aan den IJssel weer worden meegebeden in het wereldwijde gebed om eenheid. Dit jaar werd deze gebedsweek voorbereid  door christenen op Malta. Zij vieren nog altijd op 10 februari de aankomst van Paulus op hun eiland en hebben daarom ook de centrale tekst gekozen vanuit Handelingen 28. Het buitengewone staat centraal en daagt ons uit om naar meer te streven dan het gewone.

U bent van harte welkom in de openingsdienst op zondag 19 januari in de Bron en in de gebedsbijeenkomsten: op maandag in de Ark, op dinsdag in de Immanuelkerk, op woensdag in de Wingerd, op donderdag in de Rank, op vrijdag in de IJsseldijkkerk en op zaterdag bij de Evangelische Gemeente Krimpen (in kerkgebouw de Bron). Alle avonden beginnen om 19.00uur. De gebeden duren ongeveer 30 minuten.

De Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel

Informatie: Hilda Pleysier, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Loket Levensvragen

Soms is het tijd voor een goed gesprek

Soms weet je niet waar je het zoeken moet. Tijdens de feestdagen komen vragen soms extra op je

af. Je wilt een goed gesprek, je zoekt iemand die naar je luistert of iemand die je steunt in een

lastig proces dat je doormaakt. Die je helpt te zoeken naar wat jou leven zin, betekenis en kracht

geeft. Zodat je weer hoop krijgt voor het nieuwe jaar.

Lees meer

Kerstwandeling 2019

Op vrijdag 20 december organiseert de Raad van Kerken in Krimpen aan den IJssel een sfeervolle kerstwandeling. Deze bijzondere kerstwandeling voor jong en oud zal voeren langs verschillende plaatsen in Krimpen aan den IJssel, waar door middel van zang, muziek en toneel het kerstverhaal zal worden verteld. 

Kinderen die meelopen kunnen natuurlijk ook zelf een lampion meebrengen of een kerstlampje. 

Dit prachtige kerstgebeuren wordt muzikaal begeleid.

Vrijwilligers/verkeersregelaars zullen meehelpen om één en ander goed en ordelijk te laten verlopen.

Voor meer informatie (ook over het alternatief bij slecht weer vanaf 18-12-19) bij de secretaris van de Raad van Kerken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 06-30517772

 

Adventsgebeden

 

Dit jaar zijn op de woensdagen in de adventstijd gezamenlijke avondgebeden gehouden in de kerken.

Een moment van stilte, inkeer en bezinning.

We hebben het eerste geestelijk Adventslicht ontstoken met een avondgebed in de Ark. Samen, met mensen van binnen de Krimpense kerken en misschien ook wel van daarbuiten. 

In de IJsseldijkkerk hebben we opnieuw geluisterd naar de profeet Micha en het omsmeden van wapens in levenschenkende voorwerpen zoals ploegscharen. We hebben gebeden dat de vijandigheden die in ons hart wonen ook omgesmeed mogen worden tot liefdevolle gedachten en daden.

In de Wingerd hebben we kunnen ervaren wat de woorden betekenen die Micha sprak in hoofdstuk 6 vers 8: God vraagt alleen dit: “Wees eerlijk, rechtvaardig en trouw. En denk niet alleen aan jezelf, maar leef dicht bij God”. 

Tijdens het laatste avondgebed van 2019 in De Rank werden onze gedachten gericht op de toekomst te midden van het leed en onrecht van het heden met woorden uit Micha 7: “Maar ik, ik blijf uitzien naar de HEER, ik blijf hopen op de God die mij redding zal brengen. Hij zal mij horen, mijn God”

Zo zijn we samen geweest: luisterend, biddend, in de stilte en ook zingend begeleid door het fijnzinnige geluid van dwarsfluiten.

Het was goed om samen op te trekken op weg naar Kerst; een stukje ruimte en rust in de drukte van het dagelijks leven; gericht worden op de reden van het Kerstfeest.

 

Dietrich Bonhöffer, een christen in verzet

Op dinsdag 19 november 2019 bent u van harte welkom op de 1e thema avond in een serie van drie die de Raad van Kerken ook dit seizoen weer organiseert.

Het onderwerp is ds. Dietrich Bonhoeffer, de predikant die kort voor het einde van de 2e wereldoorlog ter dood werd veroordeeld. Het contrast van zijn gevangenschap en dood en onze vrijheid en wat we er mee doen worden in dit  75e  jubileumjaar van de Vrijheid met elkaar in verband gebracht. 

Van ’t Slot wil ons vertellen over deze indrukwekkende denker en gelovige en met ons in gesprek gaan over hoe je in deze tijd ruimte kunt geven aan je geloof dat God middenin de wereld wil wonen.

Met een groep studenten bezocht prof. Edward van ’t Slot de wijk Berlijn-Wedding, waar Bonhoeffer in 1932 zijn eerste stappen zette als predikant. Het was een omgeving waar veel werkloosheid en armoede was en maar weinig mensen echt wat hadden met geloof, kerk of Bijbel. Hoe ben je daar kerk? Bonhoeffer schreef er prachtige dingen over, in het boek ‘De levende kerk’ dat onlangs in het Nederlands is verschenen. Hier startte hij zijn predikantschap om later vanuit dezelfde overtuiging in verzet te komen tegen Hitler.

In gevangenschap bleef dit geloof hem voeden, getuige zijn brieven die daarvan een indrukwekkend getuigenis vormen.

De laatste jaren staat zijn werk weer volop in de belangstelling.

Ook de studenten op bezoek in Berlijn werden erdoor aangeraakt en zeiden: ‘Gewoon gaan en iets van de geloofskracht verspreiden waar je ook bent in de samenleving’.

Prof. dr. Edward van ’t Slot is als seminariedocent verbonden aan de PTHU en bijzonder hoogleraar voor systematische theologie en 21e eeuwse ecclesiologie.

 

Datum: 19 november 2019

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: De Wingerd, Populierenlaan 90a

Inleider: Prof. E.van ’t Slot

 Informatie en/of opgave bij: Huig Maaskant, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.